Sitter

Onze Cyriel vond het al snel heel fijn om vanuit zijn BabyBjorn sitter de omgeving te verkennen. In het begin zetten we zijn sitter op de laagste stand, zodat zijn hoofd en rugje goed ondersteund werden. Nu staat zijn sitter wat hoger en gaat hij ijverig aan de slag met de speelboog die erop gemonteerd is. Ook zijn eerste hapjes krijgt Cyriel in de sitter.

 

Luiertafel

Dagelijks ligt Cyriel toch snel een 10-tal keer op zijn verzorgingskussen. Alhoewel je een verzorgingskussen zowat op elke tafel of kast kan leggen, is een speciaal daarvoor voorziene luiertafel erg handig. Dankzij de uitschuifbare lades en mandjes in de tafel heb ik alles snel bij de hand: luiers en billendoekjes, kleertjes, wasspullen,… Doordat alles verzameld is in één meubel, hoef ik niet meer te zoeken en belangrijk, kan ik Cyriel met één hand vasthouden terwijl ik met het andere hand de spullen neem die ik nodig heb.

 

 

 

Voetenzak / Engelennestje

Baby’s zijn meestal geen fan van kleertjes aandoen en eerlijk gezegd ben ik dat zelf ook niet. 🙂 Dankzij de Koeka voetenzak in de Maxi-Cosi, hoeven we Cyriel geen 5 lagen aan te doen om naar buiten te gaan, hij ligt immers knus ingeduffeld. Doordat er aan de bovenkanten van de voetenzak klittenband bevestigd is, kan je ook een extra mutsje maken. Vaak krijgen we van voorbijgangers de opmerking of ze die dingen niet ook voor volwassenen kunnen maken, zo gezellig ziet het er uit.

 

Badmatras

Alhoewel een badmatras ons eerst overbodige luxe leek, gebruiken we ze nog bij elk badje. Cyriel gaat heel graag in bad en kan echt genieten van het warme water. Wat is het fijn dat hij dankzij het matrasje iets langer van zijn badmoment kan genieten dan tot zo lang mama’s armen het volhouden. Bovendien droogt het erg snel en je kan het in de wasmachine stoppen.

 

 

Draagzak

Cyriel heeft ’s avonds vaak last van krampjes. Het enige waarmee we hem dan kunnen troosten is hem dragen en rondlopen. Dan komt een draagdoek goed van pas. Wij kozen voor de BabyBjorn Original, een voorgevormde draagzak met gespen, erg makkelijk en snel in gebruik. Cyriel valt tijdens het dragen makkelijk in slaap (Thank God!). Doordat de draagzak makkelijk aan en af te doen is, kunnen we hem zonder wakker te maken in zijn bedje leggen. Bovendien is de draagzak een snel en compact alternatief voor een korte wandeling.