De verzorgingstas van Marijke, mama van Cyriel (5 maand)

Luiers en verzorgingsdoekjes

Onmisbaar natuurlijk J Ik stop mijn luiers en billendoekjes in een apart tasje. Handig als je op verplaatsing bent en snel even wil verversen zonder de hele verzorgingstas te moeten meenemen naar de daarvoor voorziene ruimte.

Flesje + melkpoeder

Ik ga nooit de deur uit zonder een flesje waarin al de juiste hoeveelheid water zit en een doseerdoosje voor melkpoeder. Deze stapelbare doseerdoosjes van Béaba gaan morsen tegen dankzij de handige schenktuit.

XL Tetradoek

Tetradoeken heb je sowieso nooit te veel met een kleintje in huis, maar wat ik erg handig vind om altijd in m’n verzorgingstas te hebben, is een extra grote tetradoek. Zo’n doek kan je gebruiken om je kleintje onderweg te verversen, als extra dekentje, maar ook om discreet borstvoeding te geven. Deze tip kreeg ik zelf van een borstvoedende vriendin: knoop 2 hoeken van de doek rond je nek aan elkaar en je baby kan onder het doek in alle rust drinken. Door de lichte stof wordt het daaronder niet te warm en jij kan piepen van bovenaf.

Fopspeen

Een extra tuutje voor noodgevallen. Dankzij het beschermhoesje wordt de fopspeen niet vuil in de verzorgingstas.

Speeltje

Als we onvoorzien ergens moeten wachten, is een speeltje zoals een knisperboekje of sleutelbos handig om Cyriel wat bezig te houden.

Thermometer en koortswerend middel

Hopelijk hebben we deze niet al te veel nodig; maar toch zijn ze belangrijk om bij te hebben in de verzorgingstas.

Body en kleertjes

Reservekleertjes voor kleine ongelukjes op verplaatsing.

Slabbetje

Kan ervoor zorgen dat je die reservekleertjes net iets minder snel nodig hebt J

Mutsje en zonnebril

In België weet je nooit, dus heb ik steeds een mutsje en zonnebril in de verzorgingstas. Een mutsje is belangrijk als het kou is buiten, omdat de meeste warmte via het hoofdje verloren gaat. Een goede zonnebril zoals deze van Béaba is dan weer erg belangrijk om baby’s oogjes te beschermen tegen fel zonlicht.

Alcoholgel

Om snel de handen te reinigen als er geen water en zeep in de buurt zijn, na het verschonen bijvoorbeeld.